Apollo croissant

Kód: LO215107
Neohodnoceno
535 Kč
Skladem (>5 ks)

31 x 31 x 3 cm 

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
k objednávce nad 1 000,-
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Domácí croissant jako od pekaře.

 S Apollo Croissantem od Tupperware si může celá rodina za malou chvilku  a snadno upéci různě velké a malé croissanty, předkrmy a také mini zákusky.  Apollo Croissanty jsou vymyšlené tak, aby vám příprava nedala moc práce, ale také aby se vám vždy povedl dokonalý croissant.

 Klíčové vlastnosti a výhody:

  • Apollo Croissant, který se skládá z dvoustranného rámu, lžíce a 4 protiskluzových podložek na každé straně, je ideálním pomocníkem v kuchyni. Vyrobíte s ním 8 velkých nebo 16 malých croissantů.
  • Malá lžička slouží k perfektnímu odměření množství náplně pro každý croissant: použijte jednu lžičku pro naplnění každého malého croissantu a 2 lžičky při plnění velkého croissantu.
  • Okraje, které tvoří rámec na obou stranách Apollo Croissantu, vykrojí jednotlivé trojúhelníkové výřezy těsta po předchozím rozválení pomocí Nového válečku nebo Ručního válečku .
  • Díky kulaté hraně kolem každé strany Apollo Croissantu se po zavinutí každého croissantu vytvoří stejný měsícový tvar. Chcete-li odstranit přebytek těsta kolem kulaté hrany, můžete si pomoci okrajem lžičky nebo nožíkem odpojitelným od držátka Apollo Croissantu.
  • Vyřezané otvory na všech stranách Apollo Croissantu vyznačují místa, kde má být položena náplň: jeden otvor pro každý malý croissant a pro velký croissant umístit náplň doprostřed mezi dva otvory. Aby se vám lepe croissant zavinul, můžete hřbetem lžíce rozprostřít náplň po povrchu každého croissantu.
  • Na každé straně Apollo Croissantu jsou 4 protiskluzové podložky, které při jeho používání výborně pomáhají, aby nástroj neklouzal.
  • Malou lžičku můžete připnout k rámu Apollo Croissantu, tak máte jistotu, že ji nezaložíte nebo neztratíte.
  • Díky plochému čtvercovému tvaru a nevelké tloušťce lze Apollo Croissant velice snadno skladovat jak v horizontální poloze tak ve vertikální, a přitom zabere minimum prostoru v zásuvce nebo skříni.

 

Použití:

  • Velké a malé croissanty; osobité koláčky; pizzy z předem vyrobeného nebo domácího těsta jako je lístkové těsto, křehké těsto, pikantní a rýžová listová těsta…
  • Sladké a pikantní náplně: džem; marmeláda; hořčice s rozinkami; malé kousky ovoce jako jsou jablka nebo bobule s cukrem a skořicí; malé kousky čokolády. Mandlové lupínky; malé kousky mozzarely, pesto a rajčata; kozí sýr se zkaramelizovanou cibulkou; špenát a riccota; šunka a ementál; uzený losos a čerstvý sýr nebo smetana a pažitka; šunka; malé proužky slaniny a ementál; klobásy nakrájené na malá kolečka; malé klobásky a hořčice…
  • Při použití Apollo Croissantu s archy pikantního a rýžového těsta, použijte Ruční váleček místo Nového válečku, protože budete muset držet jedním z vašich prstů těsto uprostřed.
  • Připravte si croissanty předem a zamražte je na jinou vhodnou chvíli. Potom jediné, co budete muset udělat, když je budete chtít konzumovat, je upéci je jednoduše v troubě. Tak budou čerstvé, když je budete servírovat.
  • Použijte lístkové těsto, aby měly vaše croissanty lupínkovou strukturu a vzhled a vypadaly, jako by byly upečené u pekaře.
  • Apollo Croissant můžete také použít pro označení porcí na dortu a můžete vytvořit stejné porce.

 

Postup použití:

  1. Připravte těsto: Položte váš Apollo Croissant na pracovní desku. Před válením posypejte těsto moukou. Používáte-li doma vyrobené těsto, ujistěte se, že jste vyváleli dostatečné množství pro zakrytí celého kruhu Apollo Croissantu. Složte těsto na 4 x  a položte na Apollo Croissant tak, že s ním pokryjete čtvrtinu rámu. Rozbalte těsto až budete mít úplný kruh.
  2.  Vytvořte tvar croissantu: pomocí Nového válečku naplněného studenou vodou nebo Ručního válečku zatlačte jemně těsto. Začněte od středu a pokračujte k vnějšímu kraji. Takto okraje rámu nakrájí těsto na jednotlivé trojúhelníky.
  3.  Přidejte náplň: špičkami svých prstů jemným promáčknutím vyznačte místo pro náplň. Střed těsta potřete vodou pomocí mašlovačky, což vám pomůže pořádně přilepit těsto při stáčení croissantu. Budete-li dělat 16 mini croissantů, položte zvolené náplně přímo nad vykrojené otvory. U 8 velkých croissantů položte náplně doprostřed mezi dva otvory. Pokuste se položit náplně co nejblíže vnějšímu kraji.
  4.  Zavinujte croissanty: jemným vytlačením zdvihněte každý samotný trojúhelník odpovídajícím otvorem na druhé straně rámu. Postupujte od vnější k vnitřní straně, opatrně zavinujte těsto s náplní a pokračujte postupným zavíjením až do středu. Pokládejte jednotlivé croissanty na Silikonovou podložku a zmáčkněte na každé straně, aby byla náplň utěsněna.  Zahněte těsto do měsícového tvaru a potřete každý croissant tenkou vrstvou vaječného žloutku, abyste získali lesklý vzhled. Všechny potom vložte do předehřáté trouby a pečte ve 210°C po dobu 10-12 minut u malých croissantů a 12-15 minut u velkých croissantů.
  5.  Připnout lžičku k rámu: Položte svůj Apollo Croissant na pracovní desku, tak že je strana malých croissantů nahoru. Držte lžičku tlačítkem a zkontrolujte, jestli leží rovně a dotkněte se jedné ze dvou svorek. Klouzněte lžičkou mezi svorky a táhněte tlačítkem tak, aby zůstalo mezi jejich oběma stranami.
  6.  Odepnout lžičku od rámu: Držte vrchní část tlačítka. Jemně jím sklouzněte směrem k lopatce, ta se sama ze svorek uvolní.

 

Doporučení a rady:

  • Netlačte příliš na Nový váleček při krájení těsta, abyste ho nepoškodili.
  • Apollo Croissant neotáčejte dnem vzhůru, když budete vyndávat těsto, tak by se vám smíchaly všechny samostatné výkrojky dohromady.
  • Apollo Croissant se nesmí nikdy dát do trouby.
  • Pro odstranění těsta ze středního otvoru použijte kartáček nebo párátko.
  • Vhodný pro mytí v myčce.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečení
Hmotnost: 0.2 kg
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz